درباره همایش

اتفاقي که در مورد تشيع در عصر جديد افتاد، اين بود که تحول بزرگي به نام انقلاب اسلامي در کانون جغرافيايي آن يعني ايران رخ داد. با اين دگرگوني کم نظير، که به اعتقاد بيشتر صاحبنظران، مهمترين رخداد نيمه دوم قرن بيستم بود، تشيع در کشور بزرگي مثل ايران به قدرت سياسي دست يافت. پس از آن، ايران با ماهيت انقلابي و شيعي، نقش آفريني خود را در عرصه بين المللي و عمدتا در تقابل با قدرتهاي بزرگ آغاز کرد. پشتوانه معارف غني اسلام و تشيع که نظام اعتقادي عميق رهبران و نيروهاي انقلاب را شکل داده بود، قدرت مقاومت ايران را در مقابل ناملايمات بين المللي افزايش داد. علاوه بر آن، در کنار اين رخداد سياسي مهم، موهبت هاي خدادادي نظير موقعيت منحصر به فرد جغرافيايي در منطقه سرشار از انرژي خليج فارس و نيز وجود اقليت هاي شيعي در پيرامون، ايران را به بازيگري مهم در عرصه منطقه اي و جهاني تبديل کرد. مجموعه اين اتفاقات، در کنار تحولاتي که البته اهميت کمتري نسبت به انقلاب اسلامي داشتند، مثل جنگهاي داخلي لبنان، دست به دست هم داده و به مذهب شيعه ماهيت ژئوپليتيک بخشيدند.

با توجه به اين تحولات مهم و ضرورت بررسي بيشتر ابعاد و جنبه هاي آن، انجمن ژئوپليتيک ايران با همکاري ساير دانشگاه‌ها و نهادها در نظر دارد به منظور بهره‌گيري از تجربيات و آگاهي هاي انديشمندان محترم، نخستين همايش «ژئوپليتيک شيعه» را در آبان ۱۳۹۱ برگزار نمايد. بنابراين از كليه اساتيد، دانشجويان، صاحبنظران و پژوهشگران حوزه و دانشگاه براي ارائه مقاله و يا حضور در كنفرانس دعوت به عمل مي‌آيد.

برگزار کنندگان:

انجمن ژئوپلیتیک ایران – دانشکده جغرافیای دانشگاه تهران – دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران- مجمع جهانی اهل بیت (ع) – شهرداری تهران -استانداری خراسان رضوی -جامعه المصطفی العالمیه قم -سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

حامیان:

دانشگاه اصفهان -دانشگاه امام حسین (ع) -دانشگاه تربیت مدرس -دانشگاه خوارزمی- دانشگاه شهید بهشتی – دانشگاه فردوسی مشهد -پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی -سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح -مجمع جهانی شیعه شناسی -معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری-معاونت فرهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری (دانشگاه تمدن ساز) -پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات -خانه اندیشمندان علوم انسانی، موسسه مطالعات اندیشه سازان نور.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اسکرول به بالا