دیدگاهی نوین به مشارکت سیاسی در ایران (با تأکید بر نقش فضای سایبر در انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم

کتاب “دیدگاهی نوین به مشارکت سیاسی در ایران (با تأکید بر نقش فضای سایبر در انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم)” تألیف زهرا انصاری، دکتر مهدی حسین پور مطلق و آرش قربانی سپهر  توسط انتشارات انجمن ژئوپلیتیک ایران وارد بازار کتاب شد.

در بخشی از پیشگفتار این کتاب آمده است؛

این امیدواری وجود دارد که کتاب حاضر تا حدی بتواند مفهوم­سازی نسبتاً مناسب و شفافی از مشارکت سیاسی نوین ارائه داده و بتواند ابهامات موجود در این عرصه مطالعاتی جدید را، تا حد امکان بر طرف نماید. جهت دستیابی به این مهم، کتاب حاضر در قالب هشت فصل به صورت زیر سامان یافته است:

فصل اول: مشارکت سیاسی و انتخابات

فصل دوم: سازمان‌های مردم نهاد و سرمایه اجتماعی

فصل سوم: نهادهای مدنی، خودآگاهی و جنبش‌های اجتماعی

فصل چهارم: جهانی شدن و جامعه اطلاعاتی

فصل پنجم: فضای سایبر و مشارکت سیاسی

فصل ششم: جنگ­ های سایبری و شبکه­ های اجتماعی

فصل هفتم: رقابت ­های سیاسی احزاب و نامزدهای ریاست جمهوری در شبکه­ های سایبری

فصل هشتم: تحلیل انتخابات ریاست جمهوری دوره دوازدهم (1396)

درمجموع، در تألیف این اثر، تلاش شده است تا جایی که ممکن است به آثار متداول در نزد اصحاب علم و محققان به ویژه در حوزه‌ي مورد بحث توجه شود. با توجه به نو بودن موضوع و اهمیت و حساسیتی که در متن احساس گردید، مکاتبه‌هایی با برخی شبکه‌ها و محققان صورت گرفت و به‌تدریج کار تألیف کتاب پیش رفت. به هر روی، امید است نتیجه‌ی این تلاش، مورد توجه جامعه‌ي علمی و علاقمندان قرار گیرد. نویسندگان، ضمن ارج‌نهادن به تحقیقات گرانمایه‌ای که تاکنون به‌وسیله‌ی عالمان این رشته در محافل دانشگاهی کشورمان صورت گرفته، مطالعه‌ی این اثر که حرکت پیشگامانه‌ای برای معرفی رویکردهای جدید در مباحث انتخابات به ویژه جغرافیای انتخابات و فضای سایبر است را به تمامی علاقمندان به این مباحث، رشته‌هایی همچون جغرافیا، ژئوپلیتیک، علوم سیاسی و جامعه­ شناسی توصیه می‌کنند.

نویسندگان اميدوار هستند كه مطالب و مباحث بیان شده در کتاب حاضر بتواند مورد توجه خوانندگان محترم قرار بگيرد و بخشي از سؤالات آن‌ها را در زمینه تأثیرات فضای سایبر به ویژه بر مشارکت سیاسی پاسخگو باشد و آن­ها را در رفع ابهام ­ها، مسائل و غیره نسبت به مفهوم و مباحث فضای سایبر و انتخابات آگاه­تر کند. همچنین، این انتظار می­رود که کتاب حاضر بتواند زمینه ای را جهت علاقمندی و کاربرد و استفاده بهتر و دقیق تر از این حوزه مطالعاتی جدید فراهم آورد.

 

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اسکرول به بالا