مصاحبه با آقای دکتر کاویانی راد دبیر علمی همایش ملی جغرافیای انتخابات

 

به نام خدا

مصاحبه با آقای دکتر مراد کاویانی راد دبیر علمی همایش ملی جغرافیای انتخابات؛

 

با سلام خدمت شما استاد ارجمند جناب آقای دکتر کاویانی راد

  • اولین سئوالی که به ذهن می رسد این است که ضرورت برگزاری همایشی با عنوان جغرافیای انتخابات چیست؟

جغرافیای انتخابات قدیمی ترین گرایش جغرافیای سیاسی است که علی رغم این سابقه ادبیات مرتبط با این گرایش توسعه لازم را نداشته است در عین حال به واسطه گسترش حکومت های مردم سالار در دنیا هر روز ابعاد کاربردی آن بیشتر آشکار می­شود. سه دهه از حیات جمهوری اسلامی می گذرد مقوله چرخش نخبگان در ایران در سطوح مجلس خبرگان،ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شورای های  اسلامی شهر و روستا به طور مستقیم و غیر مستقیم با رأی و خواست ملت پیوند داشته است از این رو تبیین انتخابات مختلف از منظر جغرافیای انتخابات  برای کشور ضروری است. از دیگر سو، طی چند سال اخیر در رشته جغرافیای سیاسی در مقاطع مختلف 2 واحد تحت عنوان جغرافیای انتخابات وجود دارد که نیازمند به متون علمی است که امید می رود این همایش بتواند بخش های از نیازهای علمی و عملی  مرازکز علمی و اجرایی کشور را بر طرف کند.

  • به نظر  شما جغرافیای انتخابات، به چه نحوی قادر است تا مناسبات قدرت را در جامعه بازتعریف نماید؟

جغرافی انتخابات دنبال بازتعریف مناسبات قدرت نیست بلکه از طریق بررسی نسبت جغرافیا با  انتخابات در پی تشریح آن دست از عوامل و عناصر فضاسازی است که در پیوند با کنش سیاسی  و مشروعیت نظام های مرد سالار است و می کوشد با بازنمایی آنها به تعمیق دموکراسی در میان توده­ها یاری رساند

  • بالتبع هر همایشی در پی معطوف نمودن اذهان یک مجموعه مخاطبان خاص به موضوع می باشد؛ به نظر شما جامعه هدف همایش جغرافیای انتخابات بیشتر شامل چه افرادی است و کدام یک از گروه ها بیشتر از این حوزه تأثیر می گیرند؟

مخاطبان این همایش در درجه نخست جامعه دانشگاهی به ویژه حوزه جغرافیای سیاسی است دوم انکه مراکزی همانند وزارت کشور که مستقیماً در حوزه اجرا نیازمند پیشنهادهای علمی در حوزه برگزاری انتخابات هستند می توانند از یافته های علمی اندیشمندان جغرافیای سیاسی کمک بگیرد

  • چه اقداماتی برای افزایش نقش آفرینی دستاوردهای همایش جغرافیای انتخابات در جامعه، اندیشیده شده است؟

سعی شده است که از دیدگاه مراکزی همانند مجلس شورای اسلامی، وزارت کشور و… در برگرازی این همایش استفاده کنیم از این رو دغدغه های آنها در قالب محورهای همایش مورد توجه قرار گرفته است

  • برای افزایش بازخورد مثبت جامعه به موضوع بدیعی همچون جغرافیای انتخابات که برای اولین مرتبه در سطح ملی برگزار می شود، چه راهکارهایی اندیشیده شده است؟

نخست سعی کردیم برگزاری همایش با شائبه سیاسی بودن و گرایش همایش به نامزد خاص همراه نباشد تا جامعه نسبت به بی طرفی و علمی بودن آن اطمینان داشته باشد. دیگر آنکه متون تولید شده در قالب لوح فشرده در اختیار مراکز علمی و اجرایی قرار خواهد گرفت که امیدوارم بتواند مؤثر واقع شود.

  • در نهایت اگر نقطه نظر و یا پیشنهادی دارید بفرمایید.

لازم می دانم از ریاست محترم دانشگاه خوارزمی سر کار خانم دکتر حجازی زاده که طی چند سال اخیر برای توسعه جغرافیای سیاسی در این دانشگاه متحمل زحمات بسیاری شدند و در امر برگزاری این همایش علمی همراهی بسیاری از خود نشان دادند مراتب سپاس و قدردانی خود را اعلام کنم.

 

با تشکر از وقتیکه در اختیار ما قرار دادید، آرزوی توفیق روزافزون برای شما و مجموعه مدیریت همایش جغرافیای انتخابات را دارم.

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اسکرول به بالا