گزارش نشست «وفاق ملی در نسبت با جامعه و قدرت»

وفاق و مشارکت مردمی، کلید دستیابی به اهداف ملی است

عضو هیات علمی جغرافیا و هیات مدیره انجمن ژئوپلیتیک ایران وفاق در سطح ملی میان مردم و دولت، و در سطح حاکمیتی میان نهادهای مختلف، را عاملی در افزایش مشارکت مردمی و تقویت نظام سیاسی دانست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس از مشهد، سید هادی زرقانی در نشست «وفاق ملی در نسبت با جامعه و قدرت» که به همت معاونت راهبردی ریاست جمهوری و همکاری شعبه خراسان انجمن علوم سیاسی ایران در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در سخنانی به اهمیت وفاق ملی و تأثیر آن بر تحقق رفاه و اهداف کلان ملی پرداخت. وی اظهار داشت: یکی از راهبردهای اساسی برای دستیابی به اهداف ملی، تقویت وفاق در سطوح مختلف جامعه است. وفاق در سطح ملی میان مردم و دولت، و در سطح حاکمیتی میان نهادهای مختلف، می‌تواند عامل اصلی افزایش مشارکت مردمی و تقویت نظام سیاسی باشد.وی افزود: اگر مردم نظام سیاسی را بپذیرند و در برنامه‌های کلان همراهی کنند، این پذیرش منجر به افزایش مشارکت خواهد شد. این مشارکت به‌ویژه در انتخابات، هم از نظر داخلی و هم در سطح بین‌المللی، اهمیت ویژه‌ای دارد و به‌عنوان معیاری برای مشروعیت و مقبولیت نظام شناخته می‌شود.عضو هیات علمی جغرافیا و هیات مدیره انجمن ژئوپلیتیک ایران با ذکر نمونه‌هایی از تجربه‌های داخلی و خارجی به نقش مردم در عبور از بحران‌ها اشاره کرد و گفت: در شرایطی که کشورها با بحران‌های اقتصادی یا اجتماعی روبرو هستند، همراهی مردم و مشارکت آنان در اجرای سیاست‌های کلان، می‌تواند راهگشا باشد. برای مثال، کشوری مانند فرانسه با اعمال استانداردهای مصرف انرژی در بحران نفت، توانست مدیریت موفقی داشته باشد، که این امر تنها با مشارکت آگاهانه مردم ممکن شد. وی همچنین از ظرفیت‌های ایرانیان خارج از کشور سخن گفت و اظهار داشت: ایرانیان خارج از کشور از نظر علمی و اقتصادی سرمایه‌های بزرگی برای کشور محسوب می‌شوند. اما متأسفانه تاکنون وفاق کافی میان جامعه سیاسی و این افراد شکل نگرفته است.زرقانی مشارکت مردمی را شرط لازم برای تحقق اهداف کلان دانست و خاطرنشان کرد: بدون هماهنگی و همراهی مردم، اجرای سیاست‌های کلان دشوار خواهد بود. وفاق و همدلی می‌تواند تعلق خاطر مردم به نظام را افزایش دهد و زمینه‌ساز پیشرفت‌های پایدار شود. به همین دلیل، ارتقای حس همبستگی و اعتماد میان مردم و حاکمیت باید در اولویت قرار گیرد.وی با اشاره به تجربه‌های جهانی در حوزه تعامل مردم با دولت‌ها گفت: کشورهای توسعه‌یافته ز مشارکت عمومی به‌عنوان یک ابزار مؤثر برای عبور از بحران‌ها استفاده کرده‌اند. نمونه‌هایی مانند بازنگری در نقشه‌های تاریخی یا اصلاح اشتباهات علمی توسط اندیشمندان ایرانی در سطح بین‌المللی، نشان‌دهنده این است که وفاق ملی می‌تواند به دستاوردهای بزرگی حتی در عرصه جهانی منجر شود.در پایان، وی بر لزوم برنامه‌ریزی و تدوین راهبردهای دقیق تأکید کرد و گفت: همکاری مردم و حاکمیت در سایه اعتماد متقابل، می‌تواند نقشی کلیدی در پیشبرد منافع ملی ایفا کند و کشور را از چالش‌های پیش رو عبور دهد.

https://farsnews.ir/Elham_Esmaili/1732021734476927412/%D9%88%D9%81%D8%A7%D9%82-%D9%88-%D9%85%D8%B4%D8%A7%D8%B1%DA%A9%D8%AA-%D9%85%D8%B1%D8%AF%D9%85%DB%8C%D8%8C-%DA%A9%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D8%A8%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%D9%87%D8%AF%D8%A7%D9%81-%D9%85%D9%84%DB%8C-%D8%A7%D8%B3%D8%AA

ارجاع به این تحلیل

ژئوپلیتیک ایران،انجمن (1403) گزارش نشست «وفاق ملی در نسبت با جامعه و قدرت»، اخبار، انجمن ژئوپلیتیک ایران

درباره نویسنده

این مطلب را به اشتراک بگذارید

اسکرول به بالا